Entoni Bivor: Staljingrad: Sudbonosna opsada 1942–1943.

Braničevo

Kultura

Entoni Bivor: Staljingrad: Sudbonosna opsada 1942–1943.

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

„Staljingrad: Sudbonosna opsada 1942–1943.“ Entonija Bivora čudesna je i otrežnjujuća potresna priča o bici koja je promenila tok istorije.

Avgusta 1942. Hitlerova ogromna Šesta armija stigla je do grada koji je nosio Staljinovo ime. Tokom petomesečne opsade Crvena armija borila se da zaustavi naciste po svaku cenu, a zatim je, u zapanjujućem preokretu, opkolila i uhvatila u klopku nacističkog protivnika.

Ova bitka za ruševine grada odnela je više od tri miliona života. Knjiga donosi iskustva vojnika obe strane koji su se borili u neljudskim uslovima, i sećanja civila zatočenih na ovom gradskom bojištu.

Entoni Bivor je razgovarao s preživelima i otkrio potpuno nov materijal u brojnim nemačkim i sovjetskim arhivima, uključujući zapisnike sa saslušanja zarobljenika i izveštaje o dezertiranjima i pogubljenjima. Kao priča o surovosti, hrabrosti i ljudskoj patnji, „Staljingrad“ je nenadmašno i nezaboravno delo, najbolji prikaz najmučnije bitke Drugog svetskog rata.

„Staljingrad: Sudbonosna opsada 1942–1943.“ možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

 

To Top