Festival evropskog filma prvi put u Kučevu

Kučevo

Kultura

Festival evropskog filma prvi put u Kučevu

Foto: CZK Kučevo plakat

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru Festivala evropskog filma, koji se realizuje od 6. do 28. novembra, Kučevljani će moći da uživaju u najnovijim, nagrađivanim filmovima.

Festival evropskog filma deo je programa delegacija Evropske unije širom sveta. Danas više od 90 delegacija Evropske unije organizuje ovaj festival, čime se na planetarnom nivou prenosi kultura zemalja koje čine EU.

Ove godine se Festival evropskog filma prvi put održava u Kučevu. Projekcije filmova odvijaće se u zavičajnoj galeriji Centra za kulturu „Dragan Kecman“ sa početkom u 19 časova, a ulaz je slobodan.

Večeras, 6. novembra, na programu je igrani film „Murina“, koji je režirala  Antoneta Alamat Kusijanović, a uloge tumače Gracija Filipović, Leon Lucev i Danica Ćurčić.

„Tenzije rastu između nemirne tinejdžerke Julije i njenog opsesivnog oca Ante kada stari porodični prijatelj stigne u njihov dom na hrvatskom ostrvu. Dok Ante pokušava da postigne dogovor koji će im promeniti život, njihova mirna, ali izolovana egzistencija podstiče Juliju da želi više od ovog uticajnog posetioca, koji joj pruža osećaj slobode tokom vikenda ogoljenog nasiljem“, navodi se u opisu filma.

Film je osvojio nagradu „Zlatna kamera“ na festivalu u Kanu, kao i nagradu za najbolji balkanski film na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji.

To Top