Vanredna situacija u Kučevu produžena do 15. decembra

Kučevo

Društvo

Vanredna situacija u Kučevu produžena do 15. decembra

Foto: ekucevo, arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Kučevo doneta je odluka kojom se vanredna situacija produžava do 15. decembra.

Ivan Rajičić, predsednik opštine Kučevo i predsednik Štaba, kazao je da će se mere pooštriti na nivou cele države, a da je na građanima da se pridržavaju mera kako bi se što pre izborili sa infekcijom. U Domu zdravlja Kučevo, u kovid ambulanti se na dnevnom nivou pregleda oko 30 pacijenta od kojih neki dolaze zbog pojave simptoma, a neki na kontrolne preglede.

Na sednici je bilo reči o Ustanovi za odrasle i starije Kučevo gde su zaražena četiri radnika i sedam korisnika, a kod još šest korisnika ispoljili su se simptomi koronavirusa u vidu povišene temperature.

“Direktor Ustanove za odrasle i starije Kučevo, Veruljub Petrović, uspeo je da obezbedi 200 antigenskih testova tako da će u toku dana svi korisnici u Ustanovi za stara i odrasla lica pribeći testraju. Imaćemo tačan i jasan uvid koliko je osoba trenutno zaraženo. U ustanovi rade tako što na sedam dana menjanju smene”, rekao je Rajičić i dodao da se pre ulaska u ustanovu obavezno meri temperature.

 

Ivan Rajičić, predsednik opštine Kučevo i Nenad Mikić, zamenik predsednika

U lokalnoj samoupravi su opredelili dodatna novčana sredstva koja će pomoći boljem funkcionisanju Doma zdravlja Kučevo. 

To Top