Fudbalska utakmica humanitarnog karaktera

Požarevac

Sport

Fudbalska utakmica humanitarnog karaktera

Foto: Fondacija „Budi human“

How Good Of A Friend Are You Really?

Cilj je da se prikupi što više novca za lečenje Požarevljanke Milice.

U subotu, 21. avgusta, u okviru drugog kola Srpske lige Zapad, na Gradskom stadionu u Požarevcu  „Mladi radnik 1926“ dočekuje „Slogu“ iz Bajine Bašte.

Utakmica je posebna po tome što je humanitarnog karaktera jer sav prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe za lečenje Milice Radenković.

Cena karte je 200 dinara, a klub poziva građane i preduzetnike da se odazovu akciji, prisustvuju utakmici i kupovinom ulaznice učini humano delo.

Milica je rođena 31. januara 2006. godine. Od rođenja joj je dijagnostifikovana spina bifida (teži oblik deformiteta kičmenog stuba). Zbog svoje dijagnoze ona je odmah po rođenju operisana, ali kao posledica ostaje otežan i ograničen hod.

Bubrežni je bolesnik prvog stepena, njena bešika se prazni jedino uz pomoć katetera. Godine 2017.godine dijagnostikovana joj je Syringomyellia i Tethered cord syndrome.

Milica je upisala Požarevačku gimnaziju, sa velikim uspehom svira klavir, pohađa časove engleskog jezika i odličan je đak.

Sredstva su joj potrebna za medicinski potrošni materijal (katetere bez kojih nije moguće prazniti bešiku) , za svakodnevne fizikalne terapije, kao i za spravu “Ginger MD” uz pomoć koje bi se očuvala mogućnost hodanja. Pored toga, novac joj je potreban za specijalističke preglede, kao i za putne troškove i smeštaj.

To Top