Humanitarni rukometni turnir „Svi za Milicu“

Požarevac

Sport

Humanitarni rukometni turnir „Svi za Milicu“

Foto: Fondacija „Budi human“

How Good Of A Friend Are You Really?

U Požarevcu će u nedelju, 1. avgusta, biti održan humanitarni rukometni turnir „Svi za Milicu“ sa ciljem da se prikupi novac za lečenje mlade Požarevljanke.

Turnir se igra na terenima kod Hale sportova, sa početkom u 19 sati, a učestvovaće ORK „Mladi Radnik“ Požarevac, RK „Nemanjić“, ŽRK „Požarevac“, RK „Palanka“ i „Ekipa drugara“.

Umesto ulaznice svi posetioće će donirati novac za lečenje Milice Radenković (15), za koju novac prikuplja i Humanitarna fondacija „Budi human - Aleksandar Šapić“.

Milica je rođena 31. januara 2006. godine. Od rođenja joj je dijagnostifikovana spina bifida (teži oblik deformiteta kičmenog stuba). Zbog svoje dijagnoze ona je odmah po rođenju operisana, ali kao posledica ostaje otežan i ograničen hod.

Bubrežni je bolesnik prvog stepena, njena bešika se prazni jedino uz pomoć katetera. Godine 2017.godine dijagnostikovana joj je Syringomyellia i Tethered cord syndrome.

Milica je upisala Požarevačku gimnaziju, sa velikim uspehom svira klavir, pohađa časove engleskog jezika i odličan je đak.

Sredstva su joj potrebna za medicinski potrošni materijal (katetere bez kojih nije moguće prazniti bešiku) , za svakodnevne fizikalne terapije, kao i za spravu “Ginger MD” uz pomoć koje bi se očuvala mogućnost hodanja. Pored toga, novac joj je potreban za specijalističke preglede, kao i za putne troškove i smeštaj.

To Top