Gde je gradonačelnik Požarevca?

Požarevac

Društvo

Gde je gradonačelnik Požarevca?

Foto: FB screenshot 

How Good Of A Friend Are You Really?

Duže od dva meseca Bane Spasović se ne pojavljuje u javnosti i medijima. Zvanično je na bolovanju, ipak pre nekoliko dana predsedavao je sednicom Štaba za vanredne situacije.

Upadljivo odsustvo u javnosti Baneta Spasovića, još uvek aktuelnog gradonačelnika Požarevca, komandanta gradskog Štaba za vanredne situacije i predsednika lokalnog odbora SNS, traje još od 13. aprila, kada se poslednji put pojavio, da uruči jednu od donacija Opštoj bolnici i Domu zdravlja. Još nekoliko puta tokom marta i početkom aprila, bio je viđen, i to na akciji dobrovoljnog davanja krvi u domu Crvenog krsta i takođe u požarevačkim zdravstvenim ustanovama prilikom doniranja zaštitne opreme od koronavirusa. Dan nakon proglašenja vanrednog stanja, tačnije 16.marta, Spasović  je održao konferenciju za medije na kojoj se govorilo o merama koje će biti preduzete u gradu. To je ujedno bilo i jedino njegovo obraćanje medijima kao komandanta Štaba, a ispostaviće se potom, i njegova poslednja konferencija za novinare do danas.

Gradonačelnik prisustvovao uručenju donacije bolnici 13.maja

Spasović nije prisustvovao ni obeležavanju Dana pobede 9.maja, a ni raspodeli paketa pomoći penzionerima sa niskim primanjima i nezaposlenim licima, 18.maja, koje je više puta on lično najavljivao.

Njegovo odsustvo odavno izaziva oprečne stavove među građanima. Dok neki tvrde, naročito na društvenim mrežama, da uzrok Spasovićevog “nestanka” leži u unutarstranačkim sukobima, zvaničnih informacija nema. Prva infomacija iz vrha vlasti stigla je 18.maja kada su mediji na jednom događaju pitali gde je gradonačelnik. Spasovićev zamenik, Saša Pavlović, rekao je tada da je na bolovanju.

Od tada je prošlo mesec dana, a bolovanje očito još traje, što je za E-Braničevo potvrđeno iz kabineta gradonačelnika. Prilikom telefonskog poziva rečeno nam je da “on još uvek ne radi jer je na bolovanju”. Do kada, ne znaju.

U nameri da lično od Spasovića saznamo kakav zdravstveni problem ima i kada će moći da se vrati svojim dužnostima, nismo uspeli jer se nije javljao na telefon.

Zanimljivo je , međutim, da je aktuelni gradonačelnik, uprkos bolovanju, 10. juna ipak prisustvovao sednici Štaba za vanredne situacije. Mediji nisu pozvani i obavešteni o ovom događaju, barem ne portal E-Braničevo, ali je uveče iz Informativne službe grada Požarevca prosleđeno saopštenje za javnost sa fotografijama na kojima se vidi Spasović. Ista informacija objavljena je i na gradskom sajtu, kao i na Fejsbuk stranici Bane Spasović, na kojoj je, ako je uopšte on vodi, gradonačelnik jedino aktivan od kako ga nema u javnosti.

Spasović na sednici Štaba za vanredne situacije

Na njegovom Fejsbuk profilu, Spasović odavno nije aktivan, uglavnom ga drugi “ taguju” u objavama, a njegove datiraju još od kraja 2019.

To što je Spasović, kao prvi čovek požarevačkih naprednjaka, nestao usred izborne kampanje, najverovatnije podgreva sumnje u javnosti o pravom razlogu. Bilo je svakakvih nagađanja i spekulacija tim povodom.

Podsećamo da je koalicija oko SNS prva predala izbornu listu u Požarevcu, još 5.marta. Spasović je na njoj na poziciji broj dva,a ko je kandidat za novog gradonačelnika, nikada nije zvanično obelodanjeno. I na tu temu, sve je na nivou gradskih priča i spekulacija.

To Top