Grad donirao sportsku opremu osuđenicama u KPZ za žene

Požarevac

Događaji

Grad donirao sportsku opremu osuđenicama u KPZ za žene

Foto: Ministarstvo pravde

How Good Of A Friend Are You Really?

Grad Požarevac i Sportski savez grada Požarevca donirali su juče sportsku opremu Kazneno-popravnom zavodu za žene, jedinom za izdržavanje kazne zatvora za žene u Srbiji.

Reč je o spravama za vežbanje poput stepera za aerobik, tegova, medicinskih lopti, rolera i elastičnih traka za treniranje.

U ovom zavodu se godinama unazad organizuju aerobik i odbojka za osuđenice kojima su na raspolaganju i druge aktivnosti poput muzičke, literarne, šahovske i likovne sekcije, kao i radionica grnčarije.

Šahovska sekcija je ostvarila veliki uspeh budući da su prošle godine osuđenice osvojile visoko drugo mesto na Svetskom prvenstvu organizovanom za lica lišena slobode u organizaciji Svetske šahovske federacije (FIDE).

Osuđenicama u ovom zavodu su na raspologanju i obuke za deficitarna zanimanja poput sertifikovane obuke za krojenje i šivenje, kao i za poslove uzgoja povrća i cveća u plasteniku, kao i manikira i pedikira.

“Budući da Uprava posebnu pažnju poklanja uslovima u kojima žene izdržavaju kaznu zatvora, 2019. godine je izgrađen paviljon za smeštaj 160 osuđenica, u toku je izgradnja još jednog paviljona za smeštaj 220 lica, a završetkom ovih radova jedan od najstarijih zavoda u zemlji imaće u potpunosti drugačiji i moderan izgled”, navodi se na sajtu Ministarstva pravde.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top