Grad kupuje deo parcele u Kličevcu radi izgradnje regionalne deponije

Požarevac

Ekonomija

Grad kupuje deo parcele u Kličevcu radi izgradnje regionalne deponije

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Usvajanju Odluke o pribavljanju, po pravu preče kupovine, dela zemljišta na katastarskoj parceli 1202/1 u Kličevcu u javnu svojinu grada Požarevca, u postupku neposredne pogodbe po tržišnim uslovima, prethodila je rasprava.

Kako piše u odluci, postupak neposredne pogodbe održan je 15. marta, a grad će po ceni od 2,6 miliona dinara kupiti deo ove parcele od dva vlasnika.

„Grad pribavlja u javnu svojinu grada Požarevca, po pravu preče kupovine, nepokretnosti – deo zemljišta u Kličevcu u postupku neposredne pogodbe radi izgradnje regionalne sanitarne deponije u Požarevcu“, navodi se u odluci.

Slobodan Vasić, odbornik DJB, izneo je za skupštinskom govornicom da je ova stranka protiv izgradnje regionalne deponije u Kličevcu.

„Stig nije za deponiju, to misle i Kličevčani i smatramo da  dva miliona dinara koje ćemo da potrošimo na kupovinu zemlje su bacanje novca. Vreme i građani Stiga će vam pokazati da sam u pravu“, kazao je Vasić i dodao da će glasati protiv kupovine.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, istakao je da je izgradnja regionalne deponije nešto što mora da se uradi jer je dogorelo.

„Vaša politička borba glasi ovako – Stig nije za deponiju, Pomoravlje nije za deponiju, Podunavlje nije za deponiju, Požarevac nije za deponiju, Kostolac nije za deponiju – gde god da je to bi bilo jer je idealno političko tlo za napad na nas“, kazao je Pavlović i dodao da deponija ne može biti u kop-u jer je tretiran prostornim planom područja posebne namene rudarskog basena Kostolac.

On je još kazao da grad kupuje mali deo ove parcele po ceni manjoj od procenjene tržišne vrednosti i objasnio da, kada se po restituciji nekome zemljište vrati kao što je ovde bio slučaj, ukoliko vlasnik želi da ga proda mora prvo da ponudi lokalnoj samoupravi da ga kupi, pa ako ne želi onda se nudi drugima.

Za ovu odluku je glasalo 38 odbornika, a dva su bila protiv.

Na ovom zasedanju odbornici su doneli i Odluku o uspostavljanju međuopštinske saradnje između grada Požarevca i opština Petrova na Mlavi, Veliko Gradište, Kučevo, Žagubica, Malo Crniće i Golubac, koja se konkretno odnosi na upravljanje otpadom.

POŽAREVAC I ŠEST OPŠTINA USPOSTAVLJAJU SARADNJU U CILJU UPRAVLJANJA OTPADOM

To Top