Požarevac i šest opština uspostavljaju saradnju u cilju upravljanja otpadom

Požarevac

Društvo

Požarevac i šest opština uspostavljaju saradnju u cilju upravljanja otpadom

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Na predstojećoj sednici Skupštine grada Požarevca odbornici će razmatrati Odluku o uspostavljanju međuopštinske saradnje između grada Požarevca i opština Petrova na Mlavi, Veliko Gradište, Kučevo, Žagubica, Malo Crniće i Golubac, koja se konkretno odnosi na upravljanje otpadom.

Grad Požarevac i opštine Petrovac na Mlavi, Veliko Gradište, Kučevo, Žagubica, Malo Crniće, Žabari i Golubac zaključile su Sporazum o formiranju regiona za upravljanje otpadom pre devet godina, tačnije 29. januara 2014. godine, sa ciljem formiranja Regiona za upravljanje otpadom na teritoriji Braničevskog upravnog okruga. Gradsko veće Požarevca je na sednici održanoj 16. juna 2022. na osnovu tog Sporazuma donelo Rešenje o obrazovanju Koordinacionog tima za sprovođenje aktivnosti na formiranju Regionalne deponije, koga čine predstavnici svih potpisnica Sporazuma.

Opština Žabari je 12. oktobra 2022. Koordinacionom timu dostavila Odluku o otkazivanju učešća u Sporazumu o formiranju regiona za upravljanje otpadom, te zato ona nije obuhvaćena odlukom o uspostavljanju međuopštinske saradnje, koja će se u ponedeljak, 20. marta, naći pred odbornicima.

Kako se navodi u odluci, nakon usvajanja grad Požarevac i šest opština Braničevskog okruga zaključiće Sporazum o regionalnoj saradnji u cilju upravljanja otpadom.

“Grad Požarevac uspostavlja međuopštinsku saradnju sa opštinama: Petrovac, Veliko Gradište, Kučevo, Žagubica, Malo Crniće i Golubac, čiji je zajednički cilj da u skladu sa važećim zakonskim propisima izgradi Regionalni centar za upravljanje otpadom i obrazuje Regionalno preduzeće za upravljanje otpadom”, piše o odluci.

Podsećamo da je izgradnja regionalne deponije planirana u Kličevcu, što je izazvalo nezadovoljstvo meštana ovog  sela i okolnih mesta.

DOKLE SE STIGLO SA PROJEKTOM IZGRADNJE DEPONIJE U KLIČEVCU?

 

To Top