Grad Požarevac kupuje Dom vojske

Požarevac

Ekonomija

Grad Požarevac kupuje Dom vojske

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Pred požarevačkim odbornicima uskoro će se naći odluka o pribavljanju vojnog kompleksa u ulici Voje Dulića 2 u svojinu grada Požarevca, po tržišnim uslovima u postupku neposredne pogodbe.

Ovom odlukom uređuju se uslovi, način i cena po kojima grad Požarevac prihvata ponudu Ministarstva odbrane, u čijem je vlasništvu Dom vojske. Kako se navodi u odluci, građevinsko zemljište je površine osam ari i 90 metara kvadratnih, a površina objekta koji je izgrađen 1909. godine je 1.592,87 metara kvadratnih.

Ovaj vojni kompleks grad će kupiti po tržišnoj ceni u iznosu od 644.777, 11 evra koja je niža je od procene Ministarstva poreske uprave, sektora za izdvojene aktivnosti malih lokacija. Kako se navodi u odluci, grad planira da ovaj iznos plati u pet jednakih godišnjih rata, a novac je obezbeđen u budžetu. 

S obzirom na to da se navedeni kompleks nalazi u strogom centru, neposredno uz zgradu u kojoj je sedište Skupštine grada Požarevca, a imajući u vidu strateške ciljeve grada da obezbedi objekte u neposrednoj blizini u kojima će se pružati sveobuhvatne usluge iz nadležnosti grada čime će se građanstvu omogućiti da svoje potrebe obavi što efikasnije i brže, ovaj kompleks po površini i funkcionalnim celinama u potpunosti zadovoljava potrebe nesmetanog funkcionisanja lokalne samouprave, navodi se u obrazloženju odluke o kupovini Doma vojske.

Konačnu odluku doneće odbornici na sednici zakazanoj za sredu, 23. februara.

Podsećamo da se već izvesno vreme urušava fasada zgrade Doma vojske i da predstavlja opasnost za pešake, zbog čega je postavljena zaštitna ograda oko objekta.

EB PATROLA: DA LI JE BEZBEDNO PROLAZITI PORED DOMA VOJSKE?
 

To Top