Grad Požarevac obezbedio blizu 25 miliona dinara za lečenje dece

Požarevac

Društvo

Grad Požarevac obezbedio blizu 25 miliona dinara za lečenje dece

Foto: pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradsko veće Požarevca, striktno poštujući zakonske propise, pronašlo je rešenje i donelo zaključak kojim se za podršku porodicama sa decom za lečenje dece od oboljenja, stanja ili povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji za 2020. godinu obezbeđuju sredstva u visini od 24.916.946. dinara, objavio je gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, na svom FB profilu.

“Raduje me da rešenje koje su gradske službe ovim zaključkom pronašle nije jednokratno već obezbeđuje da se sredstva za ovu namenu odvajaju u svakom narednom gradskom godišnjem budžetu u visini do 1% od poreskih prihoda. Ovim zaključkom stiču se uslovi za sklapanje ugovora sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije – Budžetskim fondom za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji, a za šta postoji tačno propisana regulativa u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Republike Srbije”, objavio je Pavlović na svom FB profilu.

On je još dodao da je svaki dinar za ovu borbu dragocen, kao i da će grad i nadalje tražiti načine da dodatno pomaže lečenje bolesnih.

To Top