Grad želi da kupi zemljište „Fabrike šećera“

Požarevac

Društvo

Grad želi da kupi zemljište „Fabrike šećera“

Foto: Ministarstvo privrede

How Good Of A Friend Are You Really?

Na sednici lokalnog parlamenta odbornici će raspravljati o pribavljanju nepokretne imovine – građevinskog zemljišta od „Fabrike šećera“ u javnu svojinu grada Požarevca.

Na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika 20. februara oglašena je prodaja nepokretne imovine – zemljišta „Fabrike šećera“ , čija je procenjena vrednost 135,4 miliona dinara.

>>KOJU IMOVINU PRODAJE FABRIKA ŠEĆERA?<<

Inicijativu za pribavljanje svih pet imovinskih celina „Fabrike šećera“ pokrenuo je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, a potom je prihvatilo Gradsko veće Požarevca.

 Konačnu odluku će  u sredu, 10. marta, doneti lokalni parlament.

„Grad Požarevac u svojim strateškim planovima ima cilj da omogući i stvori uslove za razvoj industrijskih i privrednih pogona čime će omogućiti uslovi za poslovanje privrednih subjekata, kao i ekonomski razvoj i bolji životni standard na svojoj teritoriji“, navodi se u obrazloženju odluke.

Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj, poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave Požarevca izradilo je Elaborat o opravdanosti pribavljanja neizgrađenog građevinskog zemljišta od Preduzeća u društvenoj svojini „Fabrika šećera“ u stečaju.

Osim opravdanosti i značaju pribavljanja ove nepokretnosti, izneti su i efekti na sveopšti razvoj i stvaranje povoljne privredne klime za otvaranje novih investicionih objekata i novo zapošljavanje na teritoriji Požarevca.

Podsećamo da je grad Požarevac 2015. godine kupio nekadašnju „Fabriku šećera“ za oko 316 miliona dinara. Tada je kupljeno oko 22 hektara zemljišta, svi objekti ukupne površine od oko 57.000 metara kvadratnih, tehnološka oprema i kompletna infrastruktura.

Continue Reading
Povezane teme...

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top