Gradište planira sedam akcija zaprašivanja komaraca

Veliko Gradište

Društvo

Gradište planira sedam akcija zaprašivanja komaraca

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Opštinska uprava Velikog Gradišta raspisala je javnu nabavku za usluge zaprašivanja protiv komaraca i larvi sa zemlje i iz vazduha.

Vrednost javne nabavke iznosi 2.500.000 dinara bez poreza, a rok za podnošenje ponuda je 9. februar do 11 časova. Plan je da se tretiranje komaraca obavi u sedam akcija.

Prva akcija,  između 20. aprila i 15. maja, podrazumeva zaprašivanje irigacionih kanala sa zemlje, motornim i ručnim prskalicama. Druga akcija je istovetna, ali će se obaviti između 10. i 20. juna. Treća obuhvata površinu naselja Veliko Gradište, Beli Bagrem i deo naselja Rudarevo uz saobraćajnice i zelene površine, a tretman će se vršiti između 1. i 20. juna, atomizerima iz motornih vozila.

Četvrta akcija će se odvijati u prostoru koji obuhvata zaleđinu vikend naselja Kalinović, Ostrvo, Rudarevo, Beli Bagrem, Veliko Gradište i ušće reke Pek do predela Romaja u periodu od 1. do 20. juna. Peta akcija obuhvata površine kao u četvrtoj, a tretman će se vršiti između 20. i 31. jula. Obe akcije obaviće se avio tretiranjem.

Šesta akcija zaprašivanja obuhvata naselja Veliko Gradište, Beli Bagrem i deo naselja Rudarevo u periodu od 20. do 31. jula, atomizerom iz motornih vozila. Sedma akcija obuhvata zaleđinu vikend naselja Kalinović, Ostrvo, Rudarevo, Beli Bagrem, Veliko Gradište i ušće reke Pek do predela Romaja, a avio tretiranje će se obaviti između 10. i 30. avgusta.

To Top