Gradska opština Kostolac obeležila 13 godina postojanja

Kostolac

Događaji

Gradska opština Kostolac obeležila 13 godina postojanja

Foto: S. Pavlović FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradska opština Kostolac obeležila je u nedelju, 29. januara, 13. godišnjicu od osnivanja. Na svečanosti su najzaslužnijim pojedincima dodeljene povelje “Vajfertov žig”.

 Dan Gradske opštine Kostolac obeležen je svečanom sednicom Skupštine u kostolačkom Centru za kulturu. Sednicom je predsedavala Milena Cerovšek, predsednica Skupštine Gradske opštine Kostolac.

“Kada govorimo o Kostolcu, ne smemo zaboraviti privilegiju koju smo dobili rođenjem ili selidbom u njega, a u kojoj su uživale generacije decenijama i vekovima pre nas. Te generacije ljudi pripadale su kroz istoriju različitim narodima i civilizacijama, što dovoljno govori o tome da je ovde oduvek bilo povoljno mesto za život i osnivanje porodice. Upravo taj momenat iz naše prošlosti razlog je ponosa naše sadašnjosti i garant budućnosti Kostolčana i Kostolca”, istakla je Cerovšek.


Milena Cerovšek

Ona je kazala da budućnost donosi rast i razvoj jednog od bisera elektroenergetskog sistema naše zemlje, ali i svest da se njome mora raspolagati savesno i nadasve odgovorno, pre svega misleći na brigu o životnoj sredini, koja je čelnicima ove lokalne samouprave, kako kaže, podjednaki prioritet kao i stvaranje energije.

“Nakon dužeg vremena uredićemo ulaz „u našu kuću“, tačnije sam prilaz Kostolcu, koji će nakon nadvožnjaka koji je otišao u istoriju,  dobiti modernu i lepu saobraćajnicu. Zelena oaza u srcu Kostolca, naš park, dobiće novo lice, sa novim sadržajima, ali starim navikama da moramo, iako nas put možda i ne vodi tuda, proći kroz njega zbog mira i zelenila. Jedna od onih stavki koje nas očekuju jeste vezana za brigu o zdravlju naših građana, a to je zatvoreni bazen na kome se intenzivno radi”, najavila je Cerovšek.

Prisutne goste pozdravili su Serdžo Krstanoski, predsednik Gradske opštine Kostolac, i Predrag Mijatović, predsednik Skupštine grada Požarevca, a potom su uručene povelje „Vajfertov žig“.

Dobitnici najvišeg priznanja opštine su: Radomir Đorđević, pedagog, predavač, reditelj i glumac, u oblasti umetnosti, Slaviša Korent, predsednik Odbojkaškog kluba „Rudar” iz Kostolca, iz oblasti sporta, i Matija Radojević, student apsolvent šeste godine Medicinskog fakulteta u Beogradu, u oblasti stvaralaštva mladih.

Svečanost je upotpunjena kulturno-umetničkim programom.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top