Humanitarni bazar za pomoć obolelim dečacima

Požarevac

Događaji

Humanitarni bazar za pomoć obolelim dečacima

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Humanitarni bazar će biti održan u subotu, 26. septembra, u Gradskom parku u Požarevcu, a u slučaju loših vremenskih uslova biće i u nedelju.

Bazar se organizuje na inicijativu žena iz Požarevca koje se bave humanitarnim radom, a podršku je pružilo Udruženje „Solidarnost online“ i grad Požarevac. One su na ideju došle zahvaljujući Fejsbuk stranici na kojoj se postavljaju raznoliki predmeti koji se licitiraju u humanitarne svrhe. 

Tamara Filipović, jedna od pokretača ove akcije, rekla je da će se i na požarevačkom bazaru naći brojni predmeti, pa će svako od posetilaca moći da nađe nešto za svoj ukus.  

Cilj ovog bazara je prikupljanje novčane pomoći za lečenje Dušana i Pavla. Prema rečima Slobodana Vasića, predsednika Upravnog odbora „Solidarnost online“, način kupovine biće realizovan uz pomoć bonova. 

„Kada je u pitanju neka humanitarna akcija i prikupljanja novca, pojavljuje se sumnja gde će taj novac da završi. Gledajući neka evropska okupljana naših ljudi u inostranstvu shvatio sam da njihove akcije funkcionišu pomoću bonova. Svako ko želi bilo šta da pazari na ovogodišnjem bazaru doći na kasu i kupiti bon, a ti bonovi će biti proknjiženi kao donacija i uplaćeni na račun dvojice dečaka kojima je ovaj bazar namenjen. Naša ideja je da na početku svakog godišnjeg doba napravimo po jedan ovakav bazar. Uvek ćemo naći nekoga kome je novac potreban“, rekao je Vasić. 

Bonovi

Dejan Krstić, član Gradskog veća zadužen za kulturu, napomenuo je da će bazar biti organizovan u skladu sa svim epidemiološkim merama u cilju sprečavanja i širenja koronavirusa. Posetioci će morati da imaju maske, kao i da poštuju distancu, a širom parka postavljeni su štandovi koji su dovoljno udaljeni jedni od drugih. 

Radno vreme bazara biće od 10 do 17 časova.

To Top