Inficirana Požarevljanka nije imala simptome virusa korona

Požarevac

Društvo

Inficirana Požarevljanka nije imala simptome virusa korona

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevljanka za koju je danas potvrđeno da je pozitivna na virus korona, u Opštu bolnicu Požarevac primljena u nedelju zbog srčanih tegoba i odmah je smeštena na Interno odeljenje, bez ikakvih respiratornih tegoba i drugih simptoma koji bi ukazivali na prisustvo virusa.

Blaža temperatura javila se tek u utorak,a nakon pregleda epidemiologa odlučeno je da se za svaki slučaj testira na virus korona, saznaje portal E-Braničevo od izvora u bolnici. Rezultati su stigli danas i utvrđeno je da je pozitivna.

ŽENA (77) PRVA OBOLELA U POŽAREVCU
Ova sedamdesetsedmogodišnja žena prebačena je odmah u Beograd na dalje lečenje,a desetak zaposlenih u Opštoj bolnici Požarevac, lekari i medicinske sestre koji su je lečili, iako su nosili zaštitnu opremu, po preporuci Zavoda za javno zdravlje privremeno su udaljeni s posla dok epidemiolozi ne odluče drugačije. Ovo je preventivna mera, a sutra će epidemiolozi odlučiti da li će biti testirani na virus korona.

Starica je, kako saznajemo,10. februara imala goste iz Austrije koji su kod nje boravili dva dana i potom otišli. Kako je od tada prošlo čak šest nedelja, a ona u međuvremenu nije imala simptome, nije se sumnjalo na virus. Sudeći po rečima epidemiloga da inkubacija traje 14 do 28 dana, pretpostvlja se da se ona zarazila nezavisno od kontakata sa rodbinom iz inostranstva, tim pre što su svi oni dobro i niko nije oboleo, saznaje E-Braničevo.
 

To Top