Počela podela higijenskih paketa za korisnike  Narodne kuhinje

Požarevac

Društvo

Počela podela higijenskih paketa za korisnike Narodne kuhinje

Foto: Grad Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Grad Požarevac u saradnji sa Crvenim krstom i volonterima počeo je raspodelu higijenskih paketa.

Paketi su pripremljeni za 900 lica, odnosno preko 300 porodica. Danas je raspoređeno 350 paketa na adrese korisnika Narodne kuhinje. Higijenska sredstva su obezbeđena za naredna dva meseca, a u paketima se nalaze prašak za veš, šamponi, sapuni, toaletni papir, tečnost za sudove, paste za zube, dakle sve ono što je neophodno jednom domaćinstvu za održavanje higijene.

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca i komadant Štaba za vanredne situacije, rekao je da je za, pored pomenutih korisnika Narodne kuhinje, obezbeđen ovakav higijenski paket ali i lanč paket za socijalno ugrožene građane sa kompletne teritorije grada Požarevca koji nisu korisnici usluge Narodne kuhinje. Reč je o 350 lica i za njih je obezbeđen ovaj vid pomoći za naredna dva meseca. U lanč paketu se nalazi brašno, šećer, so, ulje, testenine i druge životne namirnice.

Raspodela lanč i higijenskih paketa za ove kategorije kreće sutra. Štab za vanredne situacije razmatra još vidova pomoći za još neke kategorije, ali o tome će blagovremeno javnost biti obaveštena, saopštavaju iz Infomativne službe grada.

Spasović je još jednom apelovao na lica preko 65 godina da ostanu kući i poštuju mere samoizolacije, kao i da koriste brojeve telefona kol centra, preko kojih gradski volonteri, koji rade po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, mogu da im izađu u susret za svaki njihov zahtev. Grad ima oko 200 volontera koji su poremljeni za terenski rad, vozila je obezbedila Gradska uprava, mada oni koriste i svoja lična vozila.

Podsećamo, brojevi telefona kol centra su: za teritoriju Grada Požarevca: 061/1738169; 061/1705907 i 061/6571451i za teritoriju Gradske opštine Kostolac: 061/1738185.

To Top