Ipak ima kostolačkog uglja za penzionere i invalide rada

Požarevac

Društvo

Ipak ima kostolačkog uglja za penzionere i invalide rada

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Penzioneri i invalidi rada ipak će moći da se greju ove sezone na kostolački ugalj, saznaje E-Braničevo.

Milorad Jovanović, predsednik Udruženja penzionera grada Požarevca, kaže za E-Braničevo da su ih zvali iz EPS-a da dostave spiskove penzionera koji žele da kupe kostolački ugalj, međutim pošto oni nisu vršili upis jer su im, kaže, dva puta rekli da neće biti uglja za penzionere, prijava je moguća od danas.

EPS NAREDNE SEZONE NEĆE PRODAVATI UGALJ UDRUŽENJIMA I SINDIKATIMA

“Prijava za kostolački ugalj je počela danas i trajaće do 20. oktobra, zbog čega ćemo raditi produženo od 8 do 15 časova. Videćemo kako će upis uglja ići jer se dosta ljudi snabdelo u međuvremenu”, ističe Jovanović.

Cena je 8.800 dinara po toni sa prevozom, a svi penzioneri koji se sada prijave moći će da plate u dve rate. Za sada nije ograničena količina koju mogu da poruče.

Upis za kostolački ugalj je počeo danas i trajaće takođe do 20. oktobra u Gradskoj organizaciji invalida rada Požarevac.

“Vršimo upis uglja, a tačnu cenu još uvek ne znamo dok ne dobijemo ponudu za zaključenje ugovora“, rekao je Svetozar Božinović, predsednik Gradske organizacije invalida rada Požarevac.

On je podsetio da je upis za kostolački ugalj počeo u decembru prošle godine. Do marta ove godine za ovaj ugalj upisalo se oko 650 članova. Međutim, po njegovim rečima, u martu su saznali da im Ogranak TE-KO neće vršiti prodaju sirovog komadnog uglja, te su pronašli alternativu – isporuku uglja iz Kovina ili Bugarske i drva za ogrev. Do sada je oko 150 članova već dobilo ogrev.

PENZIONERI I INVALIDI RADA IZ POŽAREVCA GREJAĆE SE NA UGALJ IZ BUGARSKE I CRNE GORE

 

To Top