EPS naredne sezone neće prodavati ugalj udruženjima i sindikatima

Požarevac

Društvo

EPS naredne sezone neće prodavati ugalj udruženjima i sindikatima

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Javno preduzeće ,,Elektroprivreda Srbije“ neće vršiti prodaju uglja u narednoj grejnoj sezoni pojedinim kategorijama građana.

,,Obaveštavamo vas da zbog promene eksploatacionih uslova i otežane tehničko-tehnološke eksploatacije lignita u prethodnom periodu, kao i zbog potreba za povećanom proizvodnjom električne energije, radi održavanja energetske stabilnosti Republike Srbije (snabdevanje Termoelektrana za grejnu sezonu), JP EPS neće vršiti prodaju sirovog komadnog uglja kategoriji potrošača IV (udruženja penzionera, sindikata, invalida...) za grejnu sezonu 2023/24 godine“, navodi se u obaveštenju koje potpisuje finansijska direktorka Ogranka ,,TE-KO Kostolac“ Danijela Kostić Todić.

Iz ogranka ,,TE-KO Kostolac“ za E-Braničevo potvrdili su da je ovo obaveštenje prosleđeno požarevačkim udruženjima i sindikatima.

Dobrivoje Obradović iz Udruženja penzionera Požarevac, kaže da su dobili ovo obaveštenje pre oko 10 dana.

,,Predsenik udruženja je ovu odluku čini mi se olako prihvatio i planira da napravi sporazum sa JP ,,Srbijašume“ i da obezbedi drva za narednu sezonu. Kao predsednik protestnog odbora, ja se sa tim ne slažem i planiram da pošaljem dopis kabinetu predsednika Aleksandra Vučića. U njemu ću naglastiti i da se vrši prodaja uglja na crno, odnosno bez propratne dokumentacije“, navodi Obradović za E-Braničevo.

Iz Gradske organizacije invalida rada Požarevac tvrde da zvanično obaveštenje iz Ogranka TE-KO Kostolac nisu dobili i da nastavljaju sa upisivanjem uglja.

,,Mi upisujemo ugalj za sezonu 2023/2024., jer u suprotnom sutradan nećemo imati šta da tražimo ako izađemo na ulice. Sa članovima smo se dogovorili da uzimamo dokumentaciju, ali ne i novac, nadam se da ćemo završiti upis krajem aprila. Ukoliko se ovo obaveštenje odnosi i na naše članove, oni će kada vremenski uslovi to dozvole, organizovati protest, nećemo čekati zimu kao prošle godine“, rekao je za E-Braničevo Svetozar Božinović, predsednik Gradske organizacije invalida rada Požarevca, i dodao da je do sada već upisano oko 260 članova.

Podsećamo da su u aktuelnoj grejnoj sezoni svi dobili obećani ugalj, kako je ranije i najavljeno.

DA LI SU PENZIONERI I INVALIDI RADA DOBILI UGALJ

            

To Top