Istorijski uspeh požarevačkih osnovaca na takmičenju iz fizike

Požarevac

Društvo

Istorijski uspeh požarevačkih osnovaca na takmičenju iz fizike

Foto: G.S. /FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Na Republičkom takmičenju osnovnih škola iz fizike održanom u Kraljevu, učenici Osnovne škole „Kralj Aleksandar Prvi“ iz Požarevca ostvarili su neverovatan uspeh osvojivši sva tri vodeća mesta.

Takmičenje namenjeno najboljim fizičarima među osnovcima održano je u Osnovnoj školi „ Četvrti kraljevački bataljon“, gde su svoje znanje pokazala 553 učenika iz mnogobrojnih osnovnih škola. Među učesnicima bila su četiri učenika iz Osnovne škole "Kralj Aleksandar Prvi" iz Požarevca predvođena profesorkom fizike, Snežanom Stojanović.

Prvu nagradu na državnom takmičenju osvojio je Vukašin Kopun, učenik osmog razreda ove škole. On je ovim rezultatom obezbedio učešće na Srpskoj fizičkoj olimpijadi koja će biti održana u maju u Beogradu.

Drugo mesto osvojili su  Natalija Avdalović, učenica sedmog razreda i Ognjen Stefanović, učenik šestog razreda, dok je treće mesto pripalo Pavlu Stanojloviću, učeniku sedmog razreda. 

„Ovakav uspeh do sada nije zabeležen u Požarevcu. Naša škola obično je u ekipnim takmičenjima osvajala veliki broj nagrada, međutim, sada smo oduševljeni što su naši učenici iz jednog prilično zahtevnog predmeta ostvarili ovakav uspeh“, kazao je za E-Braničevo Goran Seger, direktor OŠ „Kralj Aleksandar Prvi“.

On je još dodao da škola ima kontinuitet kada su takmičenja iz fizike u pitanju, svake godine makar jedan učenik ostvari uspeh.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top