Veliko Gradište predstavilo turističku ponudu u Temišvaru

Veliko Gradište

Turizam

Veliko Gradište predstavilo turističku ponudu u Temišvaru

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

U centru Temišvara, na Trgu pobede i u restoranu “Lojd“, održana je prezentacija turističkih potencijala opštine Veliko Gradište.

U saradnji sa Savezom Srba u Rumuniji, Konzulatom Republike Srbije i temišvarskim vlastima, opština Veliko Gradište organizovala je kulturno-turistički promotivni performans.

Prisutnima su se obratili predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, generalni konzul Republike Srbije u Temišvaru, Vladan Tadić, direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište, Dajana Stojanović, sekretar Saveza Srba u Temišvaru, Zlatiborka Markov, kao i vlasnik restorana “Lojd“ Javor Radovanković.

Dajana Stojanović zahvalila je svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja i istakla značaj turista iz Rumunije.

“Ovom prezentacijom pokušaćemo da se zahvalimo našim dragim gostima iz Temišvara i ujedno pozovemo nove posetioce koji su zainteresovani za klasične odmore, sport i rekreaciju, potpuno uživanje u krstarenju turističkim brodovima ili jednostavno za veselu atmosferu na našim manifestacijama“, istakla je Stojanović.

Turistima iz Rumunije su veoma interesantne manifestacije, na Ramskim sutonima skoro svake godine učesnici su pesnici iz Udruženja Srba iz Rumunije.

Bogata ponuda kulinarskih specijaliteta privlači sve turiste pa su gradištanski ugostitelji imali priliku da direktno prezentuju svoje restorane posetiocima skupa, među kojima su i predstavnici turističkih agencija iz Rumunije.

Ponudu Velikog Gradišta predstavio je Dragan Milić, koji je istakao da se Srebrno jezero, jedno od najlepših i najpoznatijih turističkih mesta Srbije, nalazi na svega stotinak kilometara od Temišvara. Naveo je takođe da jezero svojom bogatom ponudom može da zadovolji potrebe i najzahtevnijih turista – pre svega tu su duge, uređene plaže, jedan od najlepših akva-parkova Srbije, zatim Nacionalni veslački centar, sportski tereni i kamp Miloša Teodosića, proslavljenog košarkaša.

Performans je nastavljen na samom Trgu pobede, a mnogobrojni posetioci uživali su u  nastupu izvođačke grupe Ansambla narodnih igara i pesama “Vlastimir Pavlović Carevac“.

To Top