ISTRAŽUJEMO: Zatvoreni bazen u Požarevcu – dokle se stiglo?

Požarevac

Društvo

ISTRAŽUJEMO: Zatvoreni bazen u Požarevcu – dokle se stiglo?

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Dugi niz godina se priča o izgradnji zatvorenog bazena u Požarevcu, a ove godine je naročito aktuelna ta tema. Urbanistički projekat je potvrđen krajem februara. Portal E-Braničevo istražuje dokle se stiglo sa tim projektom.

Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport, kaže za E-Braničevo da godinu i po dana intenzivno rade na tom projektu i da za sada sve ide dobro.

„Potvrđen je urbanistički projekat i trenutno se radi na projektu za građevinsku dozvolu koji je pri kraju, a kada to dobijemo onda sledi projekat za izvođenje radova nakon koga ćemo znati tačno koliko će da košta izgradnja zatvorenog bazena“, navodi Jović.

Podsećamo da je u startu najavljeno da će gradnja zatvorenog bazena koštati oko devet miliona evra. Cenom se bavio čak i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je u martu na predizbornom mitingu u Požarevcu rekao je da će država izdvojiti novac za izgradnju, ali  je tada za cenu poručio:

„Izgradićemo zatvoreni bazen za koji su nam dostavili proračun na devet miliona evra. Rešili su da naprave najskuplji bazen, verovatno će neke zlatne poluge da vise oko njega kad toliko košta. Komisija će to da pogleda pa ćemo da platimo, neka Požarevac ima najbolji bazen u Srbiji ako treba, nemam ništa protiv“, rekao je Vučić tada.

>>PLAN ZA POŽAREVAC: VELIKI INVESTITOR, NOVA BOLNICA I ZATVORENI BAZEN<<

S obzirom na obećanje da će država da finansira izgradnju zatvorenog bazena, za Milana Jovića ne postoji  prepreka koja bi sprečila realizaciju ovog projekta. Ipak, kao što ne može da kaže tačnu cenu, u ovom trenutku ne može da precizira ni kada će početi radovi.

„Sve zavisi prvo od projekta za izvođenje radova, koji očekujemo da bude završen u narednih nekoliko meseci, a potom od toga kada ćemo dobiti sredstva od države“, objašnjava on.

Kaže da će to biti ako ne najbolji, sigurno jedan od najboljih zatvorenih bazena u  Srbiji.

Podsećamo, planirano je da zatvoreni bazen bude na površini od tri hektara između otvorenog bazena i Sportske hale, sa izlazom na Partizansku ulicu u Požarevcu. Osnovni gabarit objekta zauzimaće prostor sa bazenima - plivački 25x33 metra, dubine 200 centimetara, dečiji 15x7,5 metara, dubine od 80 do 120 centimetara, kao i hidromasažna kada. Pored bazena, planirani su i prateći sadržaji.

>>KORAK BLIŽE MODERNOM SPORTSKOM KOMPLEKSU I ZATVORENOM BAZENU<<

To Top