Prijem za Anju, novu nadu srpskog glumišta

Veliko Gradište

Događaji

Prijem za Anju, novu nadu srpskog glumišta

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Predsednik opštine Dragan Milić primio je danas Anju Jovanović, učenicu Srednje škole “Miloje Vasić“, povodom izuzetnog uspeha ostvarenog na prijemnom ispitu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na studijskom programu gluma.

Anja je na prijemnom ispitu rangirana na prvom mestu, a danas je došla u pratnji direktorke škole koju pohađa, Vesne Novković.

“Nama je zadovoljstvo što si rasla ovde u Gradištu i nadamo se da ćemo sutra da te gledamo, da ćeš biti nova filmska zvezda, a pre svega zadovoljstvo mi je što sam čuo da izrastaš u jednog dobrog čoveka, dobrog đaka, koji će sutra sigurno da postiže dobre rezultate na bilo kom planu. Razgovarao sam i sa nekim ljudima iz sveta glume, sveta pozorišta, tvojim kolegama, naravno starijim, o tvom uspehu se priča i u Beogradu“, rekao je Milić i podsetio na proslavljene umetnike iz ove opštine, violinistu  Vlastimira Pavlovića Carevca i glumicu Žanku Stokić.

On je dodao i da će i opština i škola Anji biti na raspolaganju kako bi joj pomogli u budućem školovanju.

Anja, kako kaže, još uvek nije svesna svog uspeha pa je ovom prilikom izrazila veliku zahvalnost za podršku.

I direktorka Novković je, uz čestitke budućem studentu, istakla da škola, iako mala, ima mnogo uspešnih đaka na prijemnim ispitima, takođe na prvom mestu, mada je ovaj uspeh poseban.

“Moram da priznam da do sada, koliko ja pamtim, nismo imali na glumi. To je veoma zahtevno i prima se mali broj, u selekciji od 400 đaka Anja je bila prva. To je izvanredan uspeh i zahvaljujem predsedniku opštine što svaki uspeh, ne samo škole, veoma vrednuje i to je motivacija za naše đake. Čini mi se da, otkad vrednuje te uspehe, ne samo materijalno već i na ovaj način, da uvaži školu i đaka, mi postižemo bolje rezultate“, naglasila je Novković.

Gradište je grad turizma, poljoprivrede, sporta i umetnosti pa je ovo još jedna potvrda da nastavlja da se razvija u tim pravcima i daje vrhunske rezultate.

To Top