Izložba „Skulpture i crteži“ u Požarevcu

Požarevac

Kultura

Izložba „Skulpture i crteži“ u Požarevcu

Foto: Narodni muzej Po

How Good Of A Friend Are You Really?

Otvorena je izložba „Skulpture i crteži“ u Galeriji Narodnog muzeja u Požarevcu.

Autori su vajari iz Beograda – Željka Momirov i Đorđe Arnaut koji zajedno povremeno izlažu od 2010. godine, tragajući za zajedničkim umetničkim izrazom.

Oboje su diplomirali na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna, katedra vajarstva, odsek skulptura u prostoru i arhitekturi, u klasi profesora Miodraga Živkovića. Oboje imaju status istaknutog umetnika. Profesori su na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju i članovi  reprezentativnih umetničkih udruženja ULUS i ULUPUDS, gde je Đorđe Arnaut i predsednik Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije. Iza sebe imaju brojne samostalne i kolektivne izložbe u zemlji i inostranstvu, dobitnici su mnogih nagrada i priznanja za svoje stvaralaštvo, dela im se nalaze u mnogim kolekcijama, muzejima i galerijama, takođe i u mnogim javnim prostorima.

Prilikom otvaranja izložbe Marina Radosavljević, viši kustos Narodnog muzeja Požarevac istakla je da je na odabranim radovima Đorđa Arnauta prisutna svedenost likovnog izraza, odsustvo boje, odnosno poštovanje svih vrednosti primarnog materijala, pečene gline – terakote.

Radosavljević upoznajući publiku sa delom Željke Momirov rekla je da ona uživa u disciplini istraživanja svoje kreativnosti u okviru ograničenja koje je sama nametnula. 

Posetioci će moći da vide izložbu do 12. juna, ulaz je slobodan.
 

To Top