Javni poziv ,,Paket usluga za mlade i žene preduzetnice”

Braničevo

Društvo

Javni poziv ,,Paket usluga za mlade i žene preduzetnice”

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Raspisan javni poziv ,,Paket usluga za mlade i žene preduzetnice”, u okviru programa standardizovanog seta usluga za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u 2021. godini, koji se realizuje preko Razvojne agencije Srbije i akreditovanih regionalnih razvojnih agencija.

Ovim javnim pozivom omogućeno je onima koji planiraju da osnuju ili već imaju firmu, ne staru od pet godina, da apliciraju za subvencionisanu kreditnu liniju kod Fonda za razvoj Republike Srbije.

Kroz navedeni javni poziv, potencijalnim korisnicima je omogućen besplatan set pomoći prilikom apliciranja, a Fond za razvoj bi trebalo da odluke o dodeli sredstava donese u roku od 20 dana nakon apliciranja.

Subvencije su 45 odsto od vrednosti ulaganja za firme sa teritorije opština iz četvrte grupe razvijenosti (Petrovac na Mlavi, Žagubica, Golubac, Žabari, Kučevo i Malo Crniće) i 35 odsto od vrednosti ulaganja za firme sa teritorije gradova i opština iz svih ostalih grupa razvijenosti (Grad Požarevac, Grad Smederevo, opštine: Veliko Gradište, Velika Plana, Smederevska Palanka).

Pravo na učešće imaju mladi potencijalni preduzetnici ili preduzetnice, starosti od 18 do 30 godina koji nemaju privredni subjekat registrovan u APR Republike Srbije ili preduzetnici iste starosne dobi koji imaju registrovanu firmu, ne staru od pet godina. Pomoć se sastoji od raspoloživih standardizovanih savetodavnih usluga, obavezne obuke „Obuka za početnike u poslovanju“, jedne ili više specijalizovanih obuka i mentoring usluge u trajanju do 40 sati.

Takođe, pravo na učešće imaju žene preduzetnice koje su osnivači i zakonski zastupnici registrovanog privrednog subjekta u APR, ne duže od pet godina. Pomoć se sastoji od raspoloživih standardizovanih savetodavnih usluga, jedne ili više specijalizovanih obuka i mentoring usluge u trajanju do 40 sati.

Rok za prijavljivanje je 1. april. Više o tome pročitajte OVDE.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top