Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanaciju u Petrovcu

Petrovac

Društvo

Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanaciju u Petrovcu

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Petrovac na Mlavi raspisala je javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.

Mere energetske sanacije sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata.

Cilj sprovođenja mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine Petrovac.

Ukupno planirana bespovratna sredstva koja opština dodeljuje zajedno sa sredstvima ministarstva putem ovog javnog poziva iznose 12.000.000 dinara.

Javni poziv će trajati do utroška sredstava, a najduže do 31. decembra.

Građani se mogu prijaviti, između ostalog, za  zamenu spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača, postavljanje termičke izolacije spoljnih zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru, postavljanje termičke izolacije ispod krovnog pokrivača ili tavanice, zamenu postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo, tečno gorivo ili električnu energiju (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na gas ili kotlom na biomasu, ugradnju toplotnih pumpi, a više o tome pročitajte OVDE.

To Top