Za program energetske sanacije Petrovcu pet miliona dinara

Petrovac

Društvo

Za program energetske sanacije Petrovcu pet miliona dinara

Foto: Opština Petrovac

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru nacionalnog programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, dodeljeni su ugovori o sufinansiranju Programa energetske sanacije opštinama koje su uspešno konkurisale na javnom pozivu Ministarstva rudarstva i energetike. Opštini Petrovac na Mlavi odobreno je sufinansiranje programa u iznosu od 5.000.000 dinara.

Opština Petrovac na Mlavi je Odlukom o budžetu predvidela sopstvena sredstva za sufinansiranje ovog programa, takođe u iznosu od 5.000.000 dinara, tako da će ukupan fond sufinansiranju mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova iznositi 10.000.000,00 dinara.

Sredstva za sufinansiranje mera iz ovog programa dodeljivaće se na osnovu javnog poziva za domaćinstava i stambene zajednice u najvišem iznosu do 50% od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om po pojedinačnoj prijavi.

Cilj sprovođenja mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi. Mere energetske sanacije sprovodiće se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici  bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji ove opštine.

Tokom aprila biće raspisan javni poziv najpre za privredne subjekte, a zatim tokom meseca maja i za građane na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi.

To Top