Jedna škola u Braničevu prelazi na drugi model nastave

Braničevo

Društvo

Jedna škola u Braničevu prelazi na drugi model nastave

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku na osnovu epidemiološke situacije kako će se nastava odvijati u školama u Srbiji od ponedeljka, 1. novembra.

Drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava, u Braničevskom okrugu primenjivaće se samo u Srednjoj školi ,,Miloje Vasić” u Velikom Gradištu.

Prilikom donošenja ove odluke razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid 19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja koja su prešla na treći model nastave usled obolevanja učenika.

Po normalnom modelu nastavu će pratiti sve ostale škole u Braničevskom okrugu.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 21. do 28. oktobra broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 4.388.

Podsećamo da su učenici Srednje škole ,,Miloje Vasić” i početkom septembra pratili nastavu po drugom, kombinovanom modelu.

>>JOŠ JEDNA ŠKOLA U BRANIČEVSKOM OKRUGU PRELAZI NA DRUGI MODEL NASTAVE<<

To Top