Kako će izgledati most koji će povezati Golubac i Koronini

Golubac

Događaji

Kako će izgledati most koji će povezati Golubac i Koronini

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

U Golupcu je juče održana prezentacija idejnog rešenja mosta na Dunavu koji povezati ovu opštinu i Koronini.

Idejno rešenje mosta izradio je dr Boško Stevanović, profesor na Građevinskom fakultetu UN u Beogradu. Prisutni su mogli videti kako će izgledati budući most koji povezati Srbiju i Rumuniju.

Ovako će izgledati most

Kako je rečeno na skupu, više je razloga za izgradnju ovog mosta. Prvi je taj što u ovom delu Srbije ne postoji kopnena veza sa Rumunijom. Most će se nalaziti na sredini udaljenosti od Kladova i Smedereva. Drugi razlog je izgradnja brze saobraćajnice i obilaznice oko Golupca, a idejni projekat obilaznice bi se ovde spojio sa novim mostom. Takođe, Dunav je na svom toku najuži u ovom delu, 370 metara je između Koronina i Golupca.

Izgradnjom mosta za oko milion ljudi sa obe strane Dunava bi bilo omogućeno lakše i brže kretanje i doprinelo bi se unapređenju saradnje u mnogim oblastima, o čemu je E-Braničevo pisalo ranije.

INICIJATIVA  ZA IZGRADNJU MOSTA NA DUNAVU KOJI ĆE POVEZATI SRBIJU I RUMUNIJU

Ovom značajnom skupu iz Rumunije su prisutvovali: senator Adrian Torma, zamenik predsednika okruga Mario Isak, poslanik Jon Krina, predsednik Moldave Nove Jon Kiselica, predsednik opštine Koronini Ilija Boboesku, predsednik Berzaske Petru Furduj, predsednik Grnika Nikolaj Tismanaru, predsednik Sikijevice Ilija Jurka, predsednik Svinjice Nikolaj Kurići, kao i 16 poslanika Okruga Karaš Severin. ️

 Iz Srbije i Braničevskog okruga bili su prisutni predsednici privremenih organa i predstavnici: grada Požarevca, opština Kučevo, Malo Crniće, Žagubica, Žabari, Petrovac na Mlavi i Majdanpek, kao i generalni direktor PIM Inženjeringa Milorad Milojević.

To Top