Kako će se odvijati nastava naredne nedelje?

Braničevo

Društvo

Kako će se odvijati nastava naredne nedelje?

Foto: pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Tim za škole doneo je odluku da i od ponedeljka, 7. marta, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici pohađaju nastavu neposredno, odnosno, po prvom modelu.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 24. februara do 1. marta broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 1.184 (0.15 odsto) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, bilo je dva (0.005 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet dana.

Ukupno je 76 (0.19 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet dana i tri (0.007 odsto) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u istom vremenskom periodu.

Tim za škole će nastaviti da prati situaciju i donosi odluke na nedeljnom nivou, navodi se na sajtu Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja.

To Top