Pojačana kontrola pridržavanja mera, naročito školskih protokola

Petrovac

Društvo

Pojačana kontrola pridržavanja mera, naročito školskih protokola

Foto: petrovacnamlavi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom trenutne epidemiološke situacije u opštini Petrovac na Mlavi, održana je konferencija za medije na kojoj se obratila Hristina Đorđević, šef kabineta predsednika opštine Petrovac na Mlavi.

“U narednom periodu može se očekivati pojačana kontrola i kaznena politika pravnih, ali i fizičkih lica po pitanju pridržavanja mera. Zbog toga, molimo sve naše sugrađane da se strogo pridržavaju propisanih mera i protokola. Nošenje maski i držanje distance i dalje su najefikasniji način u sprečavanju širenja zaraze”, istakla je Đorđević.

Ona je podsetila da je Krizni štab doneo odluku da se maksimalno dozvoljeni broj osoba na javnim okupljanjima u otvorenom i zatvorenom prostoru poveća sa 10 na 30 osoba. Doneta je i odluka da se rad ugostiteljskih objekata koji imaju baštu produžava do 1 čas posle ponoći, naravno uz pridržavanje svih mera.

“Mi se sada nalazimo u jednoj specifičnoj situaciji, jer je evidentno da mere popuštaju, ali se odgovornost samim tim prenosi na nas same. Posebno je osetljiva situacija sada, kada su škole počele sa radom. Dakle, svi moramo imati na umu koliko je važno da polazak ali i boravak dece u školi bude što bezbedniji. Zbog toga je sada, možda i više nego u proteklom periodu važno pridržavanje mera koje je propisao Krizni štab. Pored toga, važno je pridržavanje i školskih protokola, ali i savesno ponašanje kako se, u slučaju pojave infekcije, zaraza ne bi proširila. Veliku odgovornost imamo prema deci, jer su dosta već propustili zbog perioda kada škole nisu radile i  ne smemo dozvoliti da se njihov povratak u školske klupe ugrozi”, naglasila je Đorđević.

Po njenim rečima, predsednik opštine i komandant Štaba u Petrovcu redovno prati situaciju i održava komunikaciju sa nadležnim službama, ali i policijom, sudom i školama. Ona je napomenula da je kompanija “Galenica Pharmacy” donirala je svim učenicima sa teritorije opštine Petrovac zaštitne maske.

To Top