Kako napreduju radovi na mostu u Petrovcu (FOTO, VIDEO)

Petrovac

Događaji

Kako napreduju radovi na mostu u Petrovcu (FOTO, VIDEO)

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Reporter portala E-Braničevo obišao je danas radove na rušenju starog i izgradnji novog mosta na Mlavi u Petrovcu.

Kao što se može videti u video snimku veći deo starog mosta je srušen, ostali su samo noseći stubovi.

“Srušen je deo mosta kojim prolaze vozila i deo stubova koji su smetali za pobijanje šipova. Sa leve strane Mlave su već postavljeni šipovi na 20 metara dubine, a danas su prebačene mašine za bušenje na desnu obalu reke gde će takođe biti postavljeni šipovi, u toku su pripremni radovi. Očekujemo da za 10 dana počnemo sa postavljanjem greda na šipove, na koje se oslanjaju stubovi koji nose ploču”, objasnio je za E-Braničevo Milovan Vračarić, šef gradilišta “Vest gradnje”, i dodao da će potom porušiti stubove starog mosta.

Milovan Vračarić (desno) sa jednim od radnika na gradilištu

Po njegovim rečima, most će biti dugačak 50 metara, širok 12,5 metara i imaće sa leve i desne strane pešačku stazu, kao i biciklističku.

“Dogovoreno je i uređenje obale u rasponu od 50 metara levo i desno od reke Mlave, što znači da će građani moći da štetaju pored reke”, otkrio je šef gradilišta za naš portal i istakao da bi most trebalo da bude završen i otvoren za saobraćaj krajem septembra.

 Iz JP „Putevi Srbije“ kazali su ranije za E-Braničevo da je vrednost radova 155 miliona dinara.

ZA RUŠENJE STAROG I IZGRADNJU NOVOG MOSTA 155 MILIONA DINARA

Petrovčani su čekali skoro godinu dana na početak radova na rušenju mosta i izgradnji novog, tačnije od 10. juna 2022. godine, kada je zatvoren zbog postojanja neposredne opasnosti po bezbednost saobraćaja i materijalna dobra na državnom putu.

Podsećamo, radovi na rušenju mosta počeli su 16. maja.

POČELI RADOVI NA MOSTU U PETROVCU

To Top