Ko će realizovati programe za unapređenje položaja starih?

Požarevac

Društvo

Ko će realizovati programe za unapređenje položaja starih?

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Komisija za procenu predloga projekata za realizaciju lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja starijih lica na području grada Požarevca donela je odluku da podrži sedam projekata sa ukupno dva miliona dinara.

Naveći iznos dodeljen je Udruženju penzionera grada Požarevca, tačnije 517.000 dinara, za projekat „Osnaživanje i podrška starijim licima nakon pandemije“.

Po visini odobrenih sredstava – 340.000 dinara, drugi na listi je projekat „Novi život – Novi svet“ koji je podnelo Udruženje Roma Braničevskog okruga, a za njim sledi projekat „Nikad nije kasno“ Sportsko rekreativne asocijacije, za čiju realizaciju je komisija opredelila 270.000 dinara.

Nekoliko hiljada manje, preciznije 262.000 dinara, dobilo je Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu iz Požarevca za projekat „Vaše malo – za nas veliko“, Savezu slepih Srbije iz Požarevca odobreno je 255.000 dinara za projekat „Poštujmo treće doba“, a Međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih za program „Aktivni ponedeljak“ dobilo je 200.000 dinara.

Najmanji iznos dodeljen je Međuopštinskom udruženju civilnih invalida rada za realizaciju projekta „Socijalna inkluzija starih kroz opismenjavanje civilnih invalida rada“ - 146.000 dinara.

Komisija je odbila jedan projekat koji je podnelo Udruženje građana „Tiha ženska linija“.

Predlog liste pogledajte OVDE.

To Top