Ko je skuvao najbolju riblju čorbu na „Ostrovačkoj čorbijadi“

Veliko Gradište

Događaji

Ko je skuvao najbolju riblju čorbu na „Ostrovačkoj čorbijadi“

Foto: Turistička organizacija Veliko Gradište FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Proteklog vikenda održana je „Ostrovačka čorbijada“. Mnogobrojni učesnici i posetioci došli su iz susednih mesta, a kako sami govore, na ovoj manifestaciji mnogo je važnije druženje od samog takmičenja.

Kuvanje čorbe trajalo je dva sata, a žiri je imao težak zadatak, da oceni koji je specijalitet najukusniji. Dok je žiri radio svoj posao, meštani i posetioci su uživali u odličnom kulturno-umetničkom programu koji je izveo ANIP „Vlastimir Pavlović Carevac“.

Najsvečaniji trenutak svakako je bio proglašenje najumešnijih kulinara. Ove godine takmičilo se 37 kotlića.

Najbolju riblju čorbu skuvao je Aleksandar Rajčić iz Velikog Gradišta, drugo mesto pripalo je ekipi ,,Internacionalna policijska asocijacija“ – regija Braničevo, a treće mesto osvojio je Svetislav Petrović iz Velikog Gradišta.

Oni su skuvali najukusniju riblju čorbu

Nakon proglašenja pobednika održana je velika narodna lutrija. Mnogobrojne firme i zanatlije uključile su se u ovu akciju i donirale različite poklone učesnicima igre na sreću.

Selo Ostrovo pokazalo se još jednom kao tradicionalno alasko naselje, a Ostrovčani kao vrsni poznavaoci ribljih specijaliteta i dobri domaćini.

To Top