U Velikom Gradištu dodeljeno devet stipendija

Veliko Gradište

Događaji

U Velikom Gradištu dodeljeno devet stipendija

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, potpisao je danas ugovore sa studentima sa teritorije ove opštine kojima su dodeljene stipendije za školsku 2021/2022. godinu.

Ove godine opština je dodelila devet stipendija.

,,Svake godine stipendiramo studente za buduća radna mesta i struke koje su deficitarne kao što su nastavnici matematike, fizike, engleskog, nemačkog, inženjeri, arhitekte, a tu su i medicina i građevina – sve ono što treba našim javnim ustanovama, privredi od koji svake godine dobijemo predlog koji analiziramo što se uglavnom uklopi sa našim idejama. Ove godine smo se opredelili da se dodeli devet stipendija. Pretprošle godine stipendirano je 26 studenata, ove je ostalo njih 13 od kojih su neki završili studije dok neki nisu ispunili kriterijume“, dodao je predsednik.

Stipendije, u mesečnom iznosu od 10.000 dinara, za osnovne studije ove godine dodeljene su Katarini Đurić, studentu prve godine Arhitektonskog fakulteta, Nikoli Marković, studentu šeste godine Medicinskog fakulteta, Jovanu Đorđeviću, studentu prve godine Farmaceutskog fakulteta, Neveni Živković, studentu treće godine Beogradske akademije poslovnih i umetničkih stukovnih studija, Jovanu Stokiću, studentu druge godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Anastaziji Milić, studentu prve godine Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu i Mileni Jovanović, studentu prve godine Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

Stipendije su dodeljene studentkinji master studija Jeleni Mirković na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kargujevcu i Draganu Milanoviću za upisane doktorske studije na Poljoprivrednom fakultetu.

Milić je naglasio da ulaganja u obrazovanje, decu i omladinu nisu trošak, već najbolja investicija, koja će se kad-tad vratiti.

To Top