Ko su pobednici konkursa povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava

Kostolac

Kultura

Ko su pobednici konkursa povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava

Foto: R. Minić

How Good Of A Friend Are You Really?

Biblioteka u Kostolcu, ogranak Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović" Požarevac, objavila je rezultate likovnog i literarnog konkursa koji je raspisan povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava.

Biblioteka je organizovala likovni konkurs namenjen slikarima iz Braničevskog okruga, a tema je bila portret jednog pisca, kao i dva literarna sa temom “Otvori knjigu, otvori svet” - prvi za učenike od petog do osmog razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Kostolac, a drugi za učenike Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ Kostolac.   

Žiri koji je odlučivao o najboljim likovnim radovima za slikare Braničevskog okruga radio je u sastavu: Vera Zarić Mitrović, diplomirani istoričar umetnosti i direktorka Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, Julija Bašić, diplomirani istoričar umetnosti – kustos, samostalni umetnik pri Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije i Ljiljana Jović, diplomirani istoričar umetnosti i bibliotekar u požarevačkoj biblioteci.

Na konkurs je pristiglo sedam radova, a prvo mesto osvojila je – Violeta Marković (slika Čarlsa Bukovskog), drugo Goran Stević (slika Migela de Servantesa), a treće Marija Stanković (slika Ljubivoja Ršumovića).

Ovi likovni radovi biće izloženi u biblioteci u Kostolcu do 15. maja.

Žiri koji je doneo odluku o najboljim literarnim radovima za učenike od petog do osmog razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Kostolac radio je u sledećem sastavu: Nadežda Vulić i Jelena Ristović Nešković, profesorke srpskog jezika i književnosti i Renata Minić, diplomirani bibliotekar savetnik.

Na literarni konkurs pristiglo je ukupno 18 radova, a radovi koji nisu odgovarali propozicijama konkursa nisu razmatrani.  Prvo mesto osvojila je Nina Stojiljković, drugo Jana Petković i treće Ksenija Maksimović.

Žiri koji je odlučivao o najboljim  literarnim radovima za učenike Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ Kostolac radio je u sastavu: Gordana Slavković i Magdalena Redžović, profesorke srpskog jezika i književnosti  i Nevena Vuksanović, diplomirani bibliotekar.

Na literarni konkurs pristiglo je ukupno 15 radova. Prvo mesto osvojila je Isidora Henc, drugo Anđela Pavlović, a treće Andrijana Đokić i Jovan Živić.     

Dodela nagrada biće održana 4. maja, nakon predavanja „Umetnost kovanja mačeva“, koje počinje u 18 časova.

To Top