Koji je epilog sastanka poljoprivrednika sa Anom Brnabić

Braničevo

Poljoprivreda

Koji je epilog sastanka poljoprivrednika sa Anom Brnabić

Foto: wikipedia

How Good Of A Friend Are You Really?

Nakon današnjeg sastanka sa premijerkom, Anom Brnabić, koji je trajao nešto više od sat vremena, poljoprivrednici Stiga u iščekivanju narednih ponuda i odluka.

Nedeljko Savić, predsednik Udruženja poljoprivrednika „Stig“ potvrdio je za portal E –Braničevo da im je na sastanku ponuđena cena od 535 evra po toni suncokretovog zrna, što je kako kaže, za njih neprihvatljivo.

Podsetimo, poljoprivrednici su na jučerašnjem višečasovnom protestu istakli da traže cenu od 700 evra po toni, odnosno oko 90 dinara po kilogramu.

>>DA LI JE JUČERAŠNJI PROTEST DOVEO DO NEKIH POMAKA?<<

„Predložili smo im da se ukine marža trgovačkim lancima, uljare od trgovačkih lanaca za jedan litar ulja dobijaju 148 dinara, cena u rafovima marketa je 196 dinara, tražimo da se kao za šećer  ukine marža i za suncokretovo ulje, a rečeno nam je da će taj predlog biti u razmatranju“, kazao je Savić i dodao da je odlučeno da se ukine zabrana izvoza jestivog rafinisanog ulja.

Najavio je i da će se više o narednim potezima poljoprivrednika Stiga znati nakon večerašnjeg sastanka sa članovima udruženja.

To Top