Da li je jučerašnji protest doveo do nekih pomaka?

Braničevo

Poljoprivreda

Da li je jučerašnji protest doveo do nekih pomaka?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na protestu koji je organizovalo Udruženje poljoprivrednika „ Stig“, nakon višečasovne blokade, došlo je do još jednog obećanja, koje je barem do sutra umirilo sada već ogorčene poljoprivrednike.

Nakon višečasovne blokade saobraćaja u kojoj je učestvovalo više od 200 traktora i brojnih razgovora sa predstavnicima države u prethodnom periodu, poljoprivrednici Stiga juče su o svojim problemima razgovarali sa šefom kabineta ministra poljoprivrede, Markom Saranovcem, koji im se oko 17 časova pridružio.

NA PROTEST POLJOPRIVREDNIKA STIŽU PREDSTAVNICI DRŽAVE

„Došao je sa predlogom da država otkupi određenu količinu suncokreta, pa da snosi teret troškova lagera, ali mi smo to odbili. Naši zahtevi su da se ukine zabrana izvoza suncokretovog ulja i da se poveća cena u rafovima na oko 250 dinara, objasnili smo da shvatamo da on ne donosi te odluke i rekli da očekujemo odgovor za najviše dva sata“, istakao je Savić za E – Braničevo.

Dodao je i da su iz ministarstva ovog puta shvatili ozbiljnost situacije, što potvrđuje i to da su ih kontaktirani već oko 18 časova i da im je obećano da će biti ukinuta zabrana izvoza i da će doći do određenog povećanja cene, koja će biti precizirana sutra nakon sednice vlade.

Poljoprivrednici su istrajni u svojoj nameri, pa tako, najavljuju da ukoliko obećanja ne budu ispunjena, sledeća stanica im je Beograd.

„Marko Saranovac me je zvao danas da me obavesti da su iz „Victoria oil“ izašli sa cenom od 550 evra, što je oko 70 dinara po kilogramu, što znači da više nije 61 dinar po kilogramu koliko je bilo protekle nedelje. Mi tražimo 700 evra po toni, odnosno oko 90 dinara po kilogramu, hajde da vidimo kako ćemo doći do te cene“, zaključio je predsednik Udruženja „Stig“.

To Top