Koliko koštaju jaja na pijacama i u prodavnicama (FOTO)

Požarevac

Ekonomija

Koliko koštaju jaja na pijacama i u prodavnicama (FOTO)

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Cena jaja pred Uskrs na pijacama i gradskim megamarketima viša je nego prethodnih godina, ali prodaja zbog toga nije opala.

Tezge na pijacama i prodavnice su snabdevene jajima za predstojeći Uskrs, a kako kažu prodavci za E-Braničevo, prodaja je identična kao i prethodnih godina. Ipak, očekuju više kupaca u toku današnjeg dana.

Cena kokošijih jaja, u zavisnosti od tezge do tezge, kreće se od 18 do 25 dinara, dok ona sa belom ljuskom, koja su traženija zbog lakšeg farbanja, koštaju čak 30 dinara, Takođe, mnogi prodavci nude i akcije, kao što je 30 komada jaja za 500 dinara.

Guščija jaja mogu se kupiti za oko 150 dinara po komadu, a jaja od morke, koja se teško mogu naći, oko 50 dinara.

Bela jaja najtraženija

Na pijaci se mogu naći i već pripremljena - skuvana i ofarbana jaja za Uskrs, a njihova cena kreće se od 30 do 70 dinara.

U ponudi i ofarbana jaja

U zavisnosti od kvaliteta, cene jaja u gradskim marketima kreću se od 180 do 354 dinara za pakovanje od 10 komada. Ipak, u mnogim prodavnicama poslednjih dana jaja se mogu naći po akcijskim cenama, pa tako 30 jaja klase ,,M” možete platiti 510 dinara, i to samo ukoliko na njih naiđete, jer se uglavnom brzo prodaju.

Jaja na akciji najbrže se prodaju

To Top