Kreativnost krepoljinskih đaka kroz rad u štampariji

Žagubica

Društvo

Kreativnost krepoljinskih đaka kroz rad u štampariji

Foto: B. Ivković

How Good Of A Friend Are You Really?

Nedavno je počela sa radom „Naša kreativna štamparija“ u Osnovnoj školi „Jovan Šerbanović“ u Krepoljinu.

Barbara Ivković, nastavnica istorije u krepoljinskoj osnovnoj školi, zajedno sa koleginicama, pokrenula je kreativnu radionicu pre 17 godina, koja se danas nalazi u okviru učeničke zadruge „Homoljski đaci“.

„Krajem prošle godine na konkursu Ministarstva prosvete „Unapređenje rada učeničkih zadruga“ dobili smo 299.000 dinara za nabavku mašina za štampariju. Kupili smo mašine za štampanje na šoljama, bedževima, majicama, keceljama, cegerima i dva štampača“, rekla je Ivković za E-Braničevo.

Bedževi i šolje

U rad ove štamparije, u okviru obogaćenog jednosmenskog rada, uključeni su učenici sedmog i osmog razreda ove osnovne škole.

Po rečima naše sagovornice, organizovana je i obuka za deo nastavnika i učenika sedmog i osmog razreda. Ističe da svi zajedno još uvek uče, otkrivaju mogućnosti i prenose znanja.

Kreativni učenici škole u Krepoljinu

Prve porudžbine već su im naručene za 8. mart, a imaju i svoje prodajne štandove na različitim manifestacijama.

Zaposleni u ovoj školi se svakodnevno trude da školske obaveze i gradivo đacima predstave na zanimljiv način, a o načinima i metodama rada naše sagovornice Regionalni internet portal E-Braničevo pisao je ranije.

BARBARA IVKOVIĆ – NA DRUGAČIJI NAČIN DO ZNANJA IZ ISTORIJE (FOTO)

To Top