Kučevljanka osvojila prvo mesto za “Naj-tortu”

Kučevo

Društvo

Kučevljanka osvojila prvo mesto za “Naj-tortu”

Foto: Tanja Jovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Kučevljanka Tanja Jovanović pobedila je na manifestaciji “Naj-torte” i još jednom pokazala da je ovaj kraj konkurentan u pravljenju i dekoraciji torti.

Manifestacija na kojoj je Tanja učestvovala humanitarnog je karaktera, a organizovale su je 34. put “Večernje novosti”. Konkurencija je bila velika, ove godine odazvalo se oko 100 učesnica iz cele Srbije sa istim ciljem – da pomognu deci bez roditeljskog staranja u 13 domova u Beogradu i Pančevu.

“Nije mi prvi put da učestvujem na tom takmičenju, zapravo to je prvo takmičenje na kome sam učestvovala pre sedam godina. Tada sam napravila tortu u obliku aligatora i osvojila sam treće mesto”, kazala je Tanja za E-Braničevo i dodala da posebnu draž takmičenju daje to što je humanitarnog karaktera i zato se uvek rado odaziva.

Tanjina ovogodišnja pobednička torta nazvana je “Mama i beba”, s obzirom na to da je torta u obliku majke majmunice koja drži majmunče u naručju. Naša sagovornica ponosna je na to što je njena torta bila najbolja i priseća se kako je to izgledalo.

“Kada je žiri pitao prisutne, a među njima su bila i deca iz domova, koja je torta najlepša svi su uzvikivali: “Majmun, majmun”. Svi koji su videli tortu pitali su se da li je to zaista torta ili skulptura. Zbog toga je žiri probadao sve torte sa štapićima kako bi se uverio da su prave”, rekla je Tanja.

Torta ili skulptura?

Ovu tortu napravila je od “Plazma” keksa, a bila je teška više od 40 kilograma i visoka oko jednog metra. Izrada jedne ovakve torte trajala je, kaže, šest sati, a samo materijal koštao je oko 50.000 dinara.

Pored toga, ona je na takmičenju uzela učešće i u okviru Udruženja “Srebrne carice”, na čijem je čelu. Po njenim rečima, udruženje se predstavilo na takmičenju sa nekoliko torti, koje nisu bile specijalno ukrašene kao pobednička, ali su kvalitetno napravljene sa ciljem da u njenoj degustaciji uživaju deca iz domova.

Ističe da joj je velika podrška u onome što radi, pored porodice, opština Kučevo, koja finansira rad udruženja i Jagodina gde se uvek rado takmiči.

Ove godine planira da učestvuje na humanitarnom takmičenju u Nišu, a želi da nastavi da testira svoje granice i vidi dokle može da stigne.

Ljudi koji su nekada videli Tanjine torte kažu da ona sve što vidi može da “pretvori” u tortu, a o tome kako je počela da se bavi ovim hobijem portal E-Braničevo pisao je ranije.

SVE ŠTO ZAMISLITE TANJA JOVANOVIĆ MOŽE PRETVORITI U TORTU (FOTO)

To Top