Kučevo i Vrnjačka Banja postale bratske opštine

Kučevo

Događaji

Kučevo i Vrnjačka Banja postale bratske opštine

Foto: eKučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Cilj bratimljenja je saradnja i zajednički nastup ovih dveju opština u promociji turističkih sadržaja, kao i razmena iskustva u oblasti turizma, privrede, poljoprivrede i ruralnog razvoja.

„Ovo je izuzetno važan dan za našu opštinu zato što imamo priliku da učimo od najboljih što se tiče turizma i privrede u Srbiji. Želimo da iskustvo i znanje opštine Vrnjačka Banja iskoristimo i da time doprinesemo razvoju turizma u opštini Kučevo“, rekao je Ivan Rajičić, predsednik opštine Kučevo.

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, kazao je da se razvoj Vrnjačke Banje zasnivao na prirodnim potencijalima i resursima koje su stavili u funkiju investicija, tako što su uredili javne površine i parkove i stvorili uslove za dolazak privatnog kapitala. On smatra da bi i Kučevo trebalo da ide u tom pravcu.

„Kučevo je prva opština sa teritorije Srbije koja postaje bratska opština Vrnjačkoj Banji. Mislim da Kučevo ima prirodne resurse koje bi trebalo da stavi u funkciju turističkih investicija, od pećina do Peka i drugih mikro lokaliteta“, kazao je Đurović.

Potpisivanju protokola je prisustvovao državni sekretar u Ministarstvu za trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Miroslav Knežević, koji je istakao da čvrsto veruje da će iskustva Vrnjačke Banje, jednog od vodećih turističkih centara u Srbiji, pomoći i doprineti razvoju turističkih potencijala opštine Kučevo i ovog dela Srbije.

„Kučevo ima veliki potencijal za razvoj seoskog , sportskog i verskog turizma i upravo ova situacija,  pandemija kovida 19, pokazala je da male destinacije kao što je Kučevo imaju dobru osnovu za razvoj“, istakao je Knežević.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top