Kvarovi “ohladili” vodu u delu bolnice Požarevac

Požarevac

Društvo

Kvarovi “ohladili” vodu u delu bolnice Požarevac

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Proteklih dana na požarevačkim društvenim mrežama pojavila se informacija da u porodilištu nema dovoljno tople vode, zbog čega su porodilje bile prinuđene da greju vodu na radijatorima. Tim povodom kontaktirali smo Opštu bolnicu Požarevac iz koje su nam potom poslali saopštenje.

U delu Opšte bolnice Požarevac, konkretno na odeljenju ORL i Porodilište,  pre desetak dana došlo je do kvara solarnog postrojenja koje zajedno sa kotlom vrši zagrevanje vode. To je potom, najverovatnije usled opterećenja kotla, dovelo i do kvara jednog od dva njegova grejača, zbog čega na ova dva bolnička odeljenja proteklih dana nije bilo dovoljno tople vode za potrebe pacijenata.  

Neispravni grejač je zamenjen, što je povećalo temperaturu  vode u sistemu, ali nedovoljno, jer solarno postrojenje  i dalje nije u funkciji. U toku je njegovo servisiranje i očekuje se da ono proradi najkasnije tokom sutrašnjeg dana, kada bi i zagrevanje vode trebalo da bude normalizovano, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.

“Pokrenut je postupak nabavke novog kotla veće snage, koji će u potpunosti rešiti problem. Na svim ostalim bolničkim odeljenjima ima dovoljno tople vode za potrebe medicinskog osoblja i pacijenata. Rukovodstvo Opšte bolnice Požarevac se izvinjava svim pacijentima i pacijentkinjama, naročito porodiljama, koji su tokom boravka u našoj ustanovi iskusili ovo loše iskustvo i zahvaljujemo se na razumevanju i strpljenju”, navodi se u saopštenju koje potpisuju dr Milanče Vučković , zamenik direktora Opšte bolnice Požarevac i m.Sc. Vladimir Aleksić,diplomirani inženjer elektrotehnike odgovorno lice Službe za tehničke poslove.

To Top