Lama Larisa donela na svet zdravo mladunče

Požarevac

Zanimljivosti

Lama Larisa donela na svet zdravo mladunče

Foto: M. Stojanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Glavna atrakcija ovih dana u mini zoo vrtu u Ljubičevu je mladunče lame.

Po rečima Mirka Stojanovića, direktora JP „Ljubičevo“, bili su zatečeni kada su jednog popodneva čuli da se sa lamom nešto čudno dešava. Odmah su otišli kod nje i imali su šta da vide.

„Iznenadili smo se kada smo videli da je na svet donela mladunče jer nismo znali da je skotna došla kod nas. Kako se to dogodilo 2. avgusta, na veliki praznik Sveti Ilija, mladunče smo nazvali Ilija“, rekao je Stojanović za E-Braničevo.

Ženke obično rađaju jedno mladunče i to same, bez potrebe da im iko pomaže, a period nošenja je godinu dana nakon parenja. Tako je bilo i sa ljubičevskom lamom, koja je  zbog visokih temperatura porođaj podnela malo teže.

„Larisa je bila malaksala nekoliko dana ali je sada dobrog zdravlja, a Ilija je razigran i sve češće izlazi iz štale gde ga čekaju radoznali pogledi posetilaca. Lama se ponaša kao prava majka, zaštitnički je nastrojena i ljuti se kada neko pokušava da priđe Iliji ali vremenom će da se opusti“, kaže on.

 

Razigrani Ilija privlači pažnju posetilaca

Podsećamo da je lama stigla u Ljubičevo iz šabačke poljoprivredne škole početkom aprila i da je odmah privukla pažnju posetilaca.

>>ATRAKCIJA U LJUBIČEVU - LAMA LARISA<<

Continue Reading
Povezane teme...
To Top