Lučica pobednik seoskih igara

Požarevac

Sport

Lučica pobednik seoskih igara

Foto: Sportski savez grada Pozarevca

How Good Of A Friend Are You Really?

Posle dužeg niza godina pauze, seoske igre Sportskog saveza, organizovao je i Sportski savez grada Požarevca u Živici.

Učešće su uzela četiri sela: Živica, Lučica, Bubušinac i Kličevac. Ekipe su se takmičile u 11 disciplina, a to su: fudbal, rvanje, šah, obaranje ruku, poligon, skakanje u džaku,bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje štapa,  odbojka, skok u dalj i nadvlačenje konopca.

Ove godine pobednik je Lučica sa osvojena 44 poena, drugoplasirana je Živica sa 37 poena, a treće mesto zauzeo je Kličevac sa 34 poena. Na poslednjem mestu je Bubušinac sa 28 poena.

Lučica kao pobednik ovog sportskog događaja, titulu je ostvarila pobedivši u 5 od 11 disciplina, odnosno u nadvlačenju konopca, nadvlačenju štapa, bacanju kamena sa ramena, obaranju ruku i fudbalu.

Najuspešniji takmičar je Branislav Marjanović iz Lučice, koji je svojoj ekipi doneo maksimalne bodove u četiri discipline, a njegova ekipa je izborila plasman na regionalno, odnosno republičko takmičenje.

Inače, selo Živica je tri puta bilo prvak na opštinskom takmičenju - 1972. godine u Rudnoj Glavi, prvak na Republičkom takmičenju u malom fudbalu, 1974. godine u Beogradu, prvak na Republičkom takmičenju u malom fudbalu, i 1976. godine u Jagodini, prvak na Republičkom takmičenju u rukometu.

To Top