Lutovac sa požarevačkim demokratama o izborima i gorućim problemima

Požarevac

Politika

Lutovac sa požarevačkim demokratama o izborima i gorućim problemima

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradski odbor Demokratske stranke Požarevac posetili su sinoć predsednik stranke Zoran Lutovac, potpredsednica Tanja Manojlović i predsednik Izvršnog odbora Srđan Milivojević.

Cilj njihove posete bio je radni sastanak sa članstvom sa osvrtom na nedavno održane izbore i razgovor o gorućim problemima u Požarevcu.

„Svaka sredina ima specifične probleme i zato smo sada ovde, da naše prijatelje iz Gradskog odbora Požarevac pitamo koji su problemi i da se dogovorimo kako ovde da se pripremamo za izbore koji bi trebalo da budu 2024. godine. Tu smo da utvrdimo na koga možemo da računamo i kako da se obraćamo građanima“, rekao je Lutovac i dodao da će obilaziti sve odbore po Srbiji.

Na pitanje koji su gorući problemi u Požarevcu i kako oni mogu da se reše novinari nisu dobili konkretan odgovor jer je, kako je objasnio, planirano da se sa njima rukovodstvo stranke upozna na sastanku sa članstvom nakon konferencije za medije.

Manojlović je kao jedan od problema sa kojim je upoznata navela odlaganje otpada u Požarevcu.

Što se tiče predizbornih aktivnosti i rezultata izbora u Požarevcu, vrh stranke smatra da rezultat ne odražava stvarnu volju građana ali je generalno zadovoljan postignutim.

„U Požarevcu je upriličen najveći skup naše liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ u čitavoj Srbiji. Uveren sam da je to bio jedan od najvećih opozicionih skupova u Požarevcu u poslednjih nekoliko godina. Znam kako izgleda kampanja u Požarevcu i šta se ovde dešavalo 90-ih godina, znam protiv koga se borimo. Presrećan sam što su ljudi koji su bili u prvim borbenim redovima živi i zdravi i što su sposobni da nastave tu borbu“, istakao je Milivojević.

Podsećamo, na parlamentarnim izborima u Požarevcu lista „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ bila je na drugom mestu sa osvojenih 17,8 odsto glasova birača.

>>POŽAREVAC: VIŠE OD 50 ODSTO BIRAČA GLASALO ZA VUČIĆA<<

„Zadovoljni smo rezultatima, ali uvek može bolje i spremni smo da nastupimo još bolje na budućim lokalnim izborima. Planiramo da koaliciju sa kojom smo nastupali na prethodnim izborima održimo i dalje, a namera nam je da osvojimo vlast sa ljudima koji su bliski Demokratskoj stranci“, kazao je Zlatko  Miladinović, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Požarevac.

Demokratska stranka imaće svoj poslanički klub

Predsednik stranke Zoran Lutovac naglasio je da će Demokratska stranka imati svoj poslanički klub u republičkom parlamentu, da će biti oštra opozicija vlasti i da će se boriti prvenstveno za javni interes.

„Imaćemo u parlamentu svoj poslanički klub. To nije rezultat raskola u koaliciji već je unapred tako dogovoreno, jer se kao političke stranke razlikujemo u programima i pristupima politici. Borićemo se da Srbiju učinimo uređenom demokratskom zemljom, da vratimo red u državu, pravdu u društvo i odgovornost u politiku“, istakao je Lutovac i dodao da je to dugoročni proces.

Predsednik Izvršnog odbora Srđan Milivojević najavio je da će prvog dana, kada Demokratska stranka uđe u parlament i položi zakletvu, predati predlog Zakona o povratku penzija penzionerima, koje su im protivpravno oduzete u periodu od 1. decembra 2012. godine do 1. decembra 2016. godine.

To Top