Manifestacija za decu i roditelje „Rastimo zajedno“

Veliko Gradište

Događaji

Manifestacija za decu i roditelje „Rastimo zajedno“

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Veliko Gradište poziva decu i njihove roditelje sa teritorije opštine da se pridruže u petak, 16. juna, prvoj međusektorskoj manifestaciji „Rastimo zajedno“.

Manifestacija se organizuje u okviru projekta „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“, koji je podržan kroz program „Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru“ i ima za cilj promociju projekta, međusektorske saradnje i uključivanje dece, kako one koja su upisana u predškolsku ustanovu, tako i one koja nisu, kao i roditelja i staratelja.

Manifestacija će biti  održana u petak , 16. juna, od 17 do 19 časova, u gradskom parku u Velikom Gradištu, a u slučaju kiše u sportskom centru.

Nosilac projekta je opština Veliko Gradište, a partneri su Dom zdravlja Veliko Gradište, Centar za socijalni rad Veliko Gradište – Golubac i Predškolska ustanova “Majski cvet”.

Program „Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru“, koji sprovodi UNICEF, SKGO i Harmonija – Centar za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima, uz finansijsku podršku Fondacije LEGO, ima za cilj unapređenje kapaciteta sistema za dostupnu, pravednu i kvalitetnu podršku roditeljima i starateljima dece ranog uzrasta, od rođenja do šeste godine, kako bi imala uslove za podsticajnu negu tj. dobro zdravlje i kvalitetnu ishranu, podsticajne odnose sa svojim roditeljima/starateljima zasnovane na razigranim i negujućim interakcijama, prilike za rano učenje kroz igru, sigurno i bezbedno okruženje.

Projekat „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“ je usmeren na unapređenje sistema podrške roditeljima u lokalnim samoupravama u prvim godinama odrastanja deteta. SKGO kao partner na zajedničkom programu pruža podršku lokalnoj samoupravi u unapređivanju sistema podrške roditeljstvu u prvim godinama razvoja deteta.

 

To Top