Međunarodna biciklistička trka u aprilu na Čačalici

Požarevac

Događaji

Međunarodna biciklistička trka u aprilu na Čačalici

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U drugoj polovini aprila u Požarevcu će biti održana međunarodna maunting bajk trka. Tim povodom danas je u požarevačkom Gradskom zdanju održana konferencija za medije.

Od 24. do 26. marta na olimpijskoj stazi na Andrevlju biće održane tri trke „planinaca“, gde se očekuje učešće 15 stranih ekipa. Serija se nastavlja na Petrovaradinskoj tvrđavi, na kružnoj stazi oko „Gibraltara na Dunavu“ 15. i 16. aprila, uz učešće 20 ekipa iz inostranstva i 200 biciklista iz Srbije, a potom se seli u Požarevac.

“Trke u Požarevcu će biti održane 21. i 22. aprila, gde će ekskluzivno, po prvi put biti održana međunarodna maunting bajk trka. Prvog dana je na rasporedu trka kratkog kruga, a drugog i trka za Kup Srbije. Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo tada, pored domaćih, ugostiti i strane takmičare. Biće to još jedna prilika da se kao grad predstavimo u najboljem svetlu i prikažemo gostima iz drugih zemalja lepote i znamenitosti Požarevca i okoline”, istakao je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca.

Pavlović je kazao da će trke biti održane na Čačalici, tačnije na stazi oko Čačalice koja će za tu priliku biti posebno uređena.

Organizatori ovog jedinstvenog sportskog događaja koji se nalazi u zvaničnom kalendaru Svetske biciklističke unije su "Srbija Epic ” i Biciklistički klub "Novi Sad".

“Mi želimo da pored Beograda i Novog Sada, gde je maunting bajk poznat prethodnih godina, dolazimo i u nove gradove. Ideja je bila da Požarevac kao grad koji ima sluha za sport upravo bude domaćin jedne etape trke. Grad Požarevac je vrhunski domaći sportskih takmičenja i mi ćemo se potruditi da dovedemo takmičare iz Srbije i regiona”, kazao je Nemanja Vajs, direktor “Serbia Epic".

On je najavio da će krajem godine za svakog sportistu koji bude učestvovao na trkama klub zasaditi po jedno drvo i da će sigurno biti novih sadnica u Požarevcu.

Završnica trke je zakazana za 23. april uz Tursko-Srpski kup prijateljstva na Košutnjaku u Beogradu, trku humanirarnog karaktera. Očekuje se učešće više od 250 biciklista, a namera je da se pomogne žrtvama zemljotresa koji je pogodio Tursku 6. februara.

Umit Oktem, glavni saradnik Turske ambasade, kazao je da će pokušati da dovedu na trku 20  iIi više biciklista iz turskih gradova koji su bili pogođeni zemljotresom.

U Novom Sadu, Beogradu i Požarevcu biće održano ukupno osam trka,a takmičari će imati priliku da dođu do kvalifikacionih bodova za Olimpijske igre u Parizu koje će biti održavane 2024. godine.

To Top