Meri Pet Keli: „Martin Skorseze: Putovanje“

Braničevo

Kultura

Meri Pet Keli: „Martin Skorseze: Putovanje“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

U vreme nakon obeležavanja osamdesetog rođendana slavnog sineaste Martina Skorsezea i početka prikazivanja filma „Ubistva pod cvetnim mesecom“, rađenom po istoimenoj knjizi koju možete naći u izdanju Lagune, stiže kolažna biografija „Putovanje“ koja prati Skorsezeov životni put od mladog filmskog stvaraoca do legende.

Malo je reditelja imalo uticaj na američku kinematografiju koji se može meriti sa Skorsezeovim. Dobitnik prestižnih filmskih nagrada, uključujući i Oskara, miljenik filmske publike širom sveta, Skorseze je živa legenda filma. Bestseler autor i nagrađivana rediteljka Meri Pet Keli u ovoj biografiji otkriva kako je momak iz radničke porodice iz italijanskog kvarta u Njujorku postao jedan od najslavnijih reditelja.

Putovanje prati Skorsezeov lični i umetnički razvoj, evoluciju njegovih filmova od ranih studentskih radova do filmskih remek-dela kao što su „Taksista“, „Razjareni bik“, „Dobri momci“.

Kroz ekskluzivne intervjue sa Skorsezeom, zvezdama njegovih filmova, Robertom de Nirom, Polom Njumanom, Lajzom Mineli, Vilemom Defoom, Barbarom Herši, Harvijem Kajtelom, Džoom Pešijem; kolegama rediteljima, scenaristima, montažerima, direktorima fotografije, kao i sa članovima njegove porodice i prijateljima, stiže nam priča bez presedana, intiman pristup stvaranju kultnih filmova i čoveku koji stoji iza njih. S obiljem uvida u Skorsezeov život, sistem vrednosti, proces rada, nadahnuća, „Putovanje“ je izuzetan prikaz vrhunskog američkog reditelja koji je ostavio neizbrisiv trag u sedmoj umetnosti.

„Martin Skorseze: Putovanje“ u prodaji je u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected].

To Top