Milić: Najlepši je prijem kada se rode bebe

Veliko Gradište

Događaji

Milić: Najlepši je prijem kada se rode bebe

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Novčana naknada, auto-sedište i besplatni parking u gradu roditeljima novorođenih beba u opštini Veliko Gradište.

Novopečeni roditelji boravili su danas kod  Dragana Milića, predsednika opštine Veliko Gradište. Prijemu su prisustvovali Slađan Marković, zamenik predsednika, Neda Brajković, direktorka Centra socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac, i Ljubica Mitić, direktorka JKP „Dunav Veliko Gradište“.

„U ovoj sali najlepši je prijem kada se rode bebe. Imamo 31 bebu, od toga 17 je prvo dete, osmoro drugo, troje treće, i po jedno četvrto, peto i šesto dete. Obezbedili smo sedišta, besplatan parking, besplatan vrtić za decu koja ispunjavaju uslove kao i prevoz za srednjoškolce.  Ovih dana otvorićemo i novi deo vrtića za najmlađe sa novom salom za decu da vežbaju, da se zdravo razvijaju. Moja vrata i vrata mojih saradnika su vam uvek otvorena“, rekao je Milić obraćajući se roditeljima.

Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta prima jedan od roditelja koji ima prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i svako naredno 25.000 dinara. Pored ovog, nezaposlene majke imaju pravo i na dodatnu naknadu, u iznosu od 50.000 dinara.

Novčana pomoć majkama i očevima novorođenih beba i dečja sedišta za automobil koji je obezbedila opština uručuju se preko Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac, a karte za besplatan parking obezbedilo je JKP „Dunav Veliko Gradište“.

Pravo na naknadu za protekli period ostvarilo je 30 porodica za 31 bebu, kao i 16 nezaposlenih majki. U proteklom periodu rođeno je 16 devojčica i 15 dečaka.

Odlukom o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište opština je obezbedila socijalni program kojim će poboljšati status osetljivih grupa kroz pomoć učenicima, studentima, novorođenoj deci, nezaposlenim majkama, mladencima i ženama kojima je potrebna vantelesna oplodnja.

To Top